Istutus ja hoito

Taimien hoito alkaa tavallaan jo ennen istutusta! Kun kasvupaikka on kunnostettu, istutus ja hoitokin sujuvat. Kaikkia työvaiheita voi helpottaa esimerkiksi kattamalla maanpinta ja rajaamalla istutusalue nurmikosta ja kulkuväylistä.

Istutus

Kasveja istutetaan koko sulan maan ajan. Kyllä - syksy on myös loistavaa istutusaikaa. Tutustu istutusohjeisiin ja kysy lisää vinkkejä asaintuntijoilta puutarha- ja taimimyymälöistä.

Erilaisia myytäviä taimityyppejä on astiataimet, joita myydään muoviruukuissa. Paakkutaimilla juuristo on verkkoon kiedottuna. Lisäksi on myös paljajuurisia taimia. Kaikilla näillä on omat istutusohjeet.

Lue lisää

Kastelu

Vahvakaan taimi ei pärjää istutuksen jälkeen ilman hoitoa Tärkeimmät hoitotyöt ovat kastelu ja rikkakasvien torjunta, joissa kannattaa olla huolellinen.

Lue lisää

Kasvualusta

Kasvien menestyminen riippuu paljolti kasvualustasta. Kasvi kiinnittyy maahan ja juuristo ottaa kasvulle välttämättömän veden ja ravinteet.

Lue lisää

Leikkaukset

Kasveja ei pitäisi leikata suotta. Lue milloin kasveja kannattaa leikata ja miten leikkaukset tehdään.

Lue lisää

Maakatteet

Puiden, pensaiden ja köynnösten istutusalueet peitetään katteilla. Huolella levitetty ja kohteeseen sopiva kate edistää kasvien hyvinvointia ja helpottaa

Lue lisää

Menestymisvyöhykkeet

Puuvartisten kasvien menestymisvyöhykkeet Kasvien kestävyys ja suuri osa muistakin ominaisuuksista ovat perittyjä ominaisuuksia.

Lue lisää

Rajaukset

Kun rajaat istutusalueet nurmikosta ja kulkuväylistä, puutarha näyttää miellyttävän huolitellulta ja kasvien hoito helpottuu. Rajausten avulla multa pysyy paikallaan.

Lue lisää
Suomen Puutarhakauppiaat Taimistoviljelijät Vuoden Puutarhatuote 2024