Vuoden Puutarhatuote 2023 - BioProffan Pihavilla

Monipuolinen ja ekologinen jokaiselle sopiva tuote

Lampaanvilla on biohajoava uusiutuva raaka-aine. Pihavilla -tuotteet valmistetaan jätevillasta, joka on peräisin Itävaltalaisilta ja Suomalaisilta lammastiloilta. ”Tämän tuoteperheen valintaan Vuoden Puutarhatuotteeksi vaikutti erityisesti sen ekologisuus ja monipuolisuus. Laajasta tuoteperheestä löytyy sopivia tuotteita erilaisiin käyttötarkoituksiin ja näin se palvelee ketä tahansa ympäristötietoista kotipuutarhuria”, perustelee Oili Sinilehto Suomen Puutarhakauppiaat ry:stä.

Pihavilla lämmittää, ravitsee ja hoitaa maaperää

Pihavilla lämmittää kasvualustaa ja pidentää myös näin kasvu- ja satokautta. Se myös luovuttaa hajotessaan ravinteita kuten typpeä, fosforia ja kaliumia. Villa varastoi myös kosteutta, jota se luovuttaa maahan hitaasti. Tuotteet ovat ekologisia ja niiden hiilijalanjälki on pieni. Maatuessaan tuotteet voidaan sekoittaa maaperään, jossa ne luovuttavat ravinteita ja edistävät maaperälle tärkeää mikrobitoimintaa.

Pihavilla on luonnollinen este etanoille

Pihavilla toimii myös luonnollisena esteenä etanoille. Villa kuivattaa etanan liikkumiseen tarvittavaa limaa, joten katekankaana se sopii erinomaisesti torjumaan etanan kasvimailta tai lavakauluksista.

Lue lisää: https://www.bioproffa.fi/pihavilla/

Lisätietoja:
Esbau Oy, Esa Jussila, esa.jussila@esbau.fi, 0400 210 310
Suomen Puutarhakauppiaat ry, Oili Sinilehto, info@puutarhakauppiaat.fi, 040 515 9715

Suomen Puutarhakauppiaat Taimistoviljelijät Vuoden Puutarhatuote 2024