Hyötypuutarha kiinnostaa nuoria aikuisia

Luonto, talous, terveys, turvallisuus, elintarvikkeiden turvallisuus, saatavuus, hintojen nousu. Kaikki aiheita, jotka herättävät meissä ajatuksia. Ei ihme, että hyötykasvit kiinnostavat entistä enemmän kotipuutarhureita.

Lavakauluspuutarha


Kantar TNS:n keväällä julkaistun Kotipuutarhatutkimuksen mukaan nuoret aikuiset ovat eniten kiinnostuneita keittiöviljelystä ja jopa yli 60 prosenttia heistä aikoi lisätä hyötykasvien viljelyä tänä kesänä. Näin toimimalla he pyrkivät parantamaan ruoan omavaraisuutta ja tuottamaan edullista ruokaa.

Tuoreita ja terveellisiä ruoka-aineita edullisesti

Syötävien hyötykasvien kasvattaminen varmistaa oman ruoan saatavuuden. Se on yksi näkökulma, joka buustaa hyötykasvitrendiä. Ravinteikkuus, tuoreus, puhtaus, maku. Merkityksellisiä kasvattamiseen innostavia näkökulmia löytyy paljon. Kasvun seuraamisen ilo kiteytyy perunakattilaan, jossa porisee juuri maasta nostetut mullasta ravistellut perunat ja salaattiin, jonka lehdet keräsit aurinkoiselta kasvimaalta.

Kuntoilua ja mielenrauhaa

Kavien parissa työskentely tarjoaa makuelämysten lisäksi myös rentoutumista, lievittää stressiä, parantaa mielialaa ja parantaa keskittymiskykyä. Toisaalta kasvien hoitaminen vaatii fyysistä aktiivisuutta istuttamista, kitkemistä, kastelemista, sadon korjaamista ja säilömistä. Tämä tarjoaa monille ihmisille kaivattua liikuntaa ja parantaa fyysistä kuntoa.

Yhteisöpuutarhoissa kasvatetaan yhdessä hyvinvointia

Erilaiset yhteisöpuutarha ovat myös lisääntyneet. Ne tuovat digitalisoituneeseen ympäristöömme mukavan sosiaalisen kulman yhteisen sadon kasvattamisen ja viljelytiedon jakamisen muodossa. Yhteisöpuutarhat ovat ympäristöjä, jossa ihmiset voivat jakaa elämyksiä, kokemuksiaan ja tehdä yhteistyötä kasvattaessaan hyötykasveja yhdessä toimiessaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

 

Tutustu täältä yrtit ja vihannekset osiobn kasveihin

Suomen Puutarhakauppiaat Taimistoviljelijät Vuoden Puutarhatuote 2024