Väreillä tunnelmia puutarhaan

Punaisen eri sävyistä saat puutarhaan upeita kontrasteja. Punalehtisiä tai punakukkaisia kasveja löytyy niin perennoista puista kuin pensaistakin. Shokeeraavan hehkuvan punainen kartanopioni (Paeonia x hybrida), arvokkaan purppuranpunainen heisiangervo (Physocarpus) tai koristeomenapuu (Malus purpurea ’Hopa’ ja Royalty’). Valinta riippuu vain omasta mielikuvituksesta.

Alkukesän perennaryhmä hehkuu kaikissa sateenkaaren väreissä. Lumi ja alkukevään harmaus on väistynyt raikkaan vihreyden ja väriloiston tieltä.

Alkukesän väripaletissa on raikkautta. Kuvassa kevään ja alkukesän kukkaryhmä: Niittysinilatva (Polemonium reptans), oranssi tulikellukka (Geum coccineum), rönsyleimu (Phlox stolonifera), kultatyräkki (Euphorbia polycroma) ja keltainen tarhakullero( Trollius x cultorum).

Romanttista ja rehevää. Käytä istutusryhmissä rohkeasti värejä ja kerroksellisuutta. Kun suunnittelet perennaryhmää niin käytä siellä myös isoja perennoja ja köynnöksiä antamaan ryhtiä ja korkeutta ryhmälle. Kuvassa rehevän tunnelmallinen kukkaryhmä. Perinteisesti vanhoissa pihoissa kukoistavat punasävyiset pionit ja viileän siniset kurjenmiekat. Romanttinen väriloisto sykähdyttää. Kuvassa kyläkurjenpolvea (Geranium pratense), kaunokurjenmiekkaa (Iris setosa) sekä jalopionia (Paeonia lactiflora).

Suomen Puutarhakauppiaat Taimistoviljelijät Vuoden Puutarhatuote 2024