Kastelu
Vahvakaan taimi ei pärjää istutuksen jälkeen ilman hoitoa
Tärkeimmät hoitotyöt ovat kastelu ja rikkakasvien torjunta, joissa kannattaa olla huolellinen erityisesti taimien juurtumisen aikaan.
Vasta kun taimi on juurtunut kasvupaikalleen ja kasvaa kunnolla, säännöllistä kastelua ei enää tarvita tai siihen ryhdytään vain tarvittaessa. Kasvu näkyy taimessa uusina versoina ja lehtinä. Istutus syyskesällä, taimien varjostus ja juuristoalueen kattaminen vähentävät huomattavasti kastelun tarvetta.
Kastele perusteellisesti, mutta harvoin
Hellejaksoina vasta istutetun taimen versoja voi sumuttaa jopa päivittäin; se edistää silmujen puhkeamista. Sen sijaan juuriston päivittäinen kastelu on vahingollista. Vaikka vesi on elintärkeä kasville, jatkuvasti läpimärkä maa on hapeton ja kylmä. Taimi kastellaan juurtumisaikana helteilläkin enintään kaksi kertaa viikossa. Kasteltaessa juuriston pitää kastua koko syvyydeltään. Pelkästä mullan pinnan kostumisesta on vain haittaa, sillä juuret hakeutuvat silloin maanpintaan.
Keväällä ja alkukesällä on yleensä kuivaa, jolloin isoimpien taimien ympärille kannattaa muotoilla kastelusyvennys. Kuoppa tasoitetaan viimeistään syksyllä, jotta kasvualusta ei jää märäksi talvea vasten.
Puita sekä syvään istutettuja jalokärhöjä ja köynnösruusuja on vaikea kastella niin, että vesi yltää juuriston kärkeen saakka. Soralla täytetystä, 40–80 millin salaojaputkesta saa näppärän kasteluapuvälineen, kun se upotetaan maahan taimen viereen jo istutettaessa.