PENSAAT: Heisiangervot – terveitä joka paikan pensaita - www.suomalainentaimi.fi

KasvitTrendikasvit 2024PENSAAT: Heisiangervot – terveitä joka paikan pensaita

PENSAAT: Heisiangervot – terveitä joka paikan pensaita

Heisiangervot ovat monikäyttöisiä, vaatimattomissakin oloissa kasvavia pensaita. Ne ovat terveitä, nopeakasvuisia ja helppohoitoisia joka paikan pensaita. Kasvumuodoltaan pyöreähkönä ja pystyhaaraisina ne soveltuvat hyvin pihan suoja- ja aidannepensaiksi. Heisiangervoja voidaan kasvattaa myös leikattuna aitana. Etenkin värikkäät heisiangervot sopivat huomiokasveiksi kasviryhmiin. Matalakasvuisia lajikkeita voi istuttaa esimerkiksi yksittäiskasviksi perennojen joukkoon. Heisiangervojen vahva juuristo sitoo hyvin maata, joten pensaita voidaan käyttää myös rinneistutuksissa.

Heisiangervot ovat näyttäviä koko kasvukauden, sillä ne puhkeavat lehteen aikaisin, kukkivat runsaasti kellanvalkoisin tai hennon roosan sävyin kesä-heinäkuussa ja pudottavat lehtensä myöhään syksyllä. Lehdettömiin pensaisiin jäävät koristeelliset siemenkodat ja punaruskeat versot tuovat väriä myös talvimaisemaan.

Hyväksi havaittuja ovat muun muassa vihreälehtinen lännenheisiangervo, kasvukauden aikana lehden väriä vaihtava ruskaheisiangervo ’Jefam’ (AMBER JUBILEE™), keltaheisiangervo 'Minange’ (ANGEL GOLD ®) ja purppuraheisiangervo 'Diabolo'.

Heisiangervo

Heisiangervo

"Terve, nopeasti kasvava lännenheisiangervo on ""jokapaikan"" suoja- ja aitapensas. Se sietää tiesuolaa, tuulta ja seisovaa vettä sekä uusiutuu"...

Lue lisää
Purppuraheisiangervo

Purppuraheisiangervo Diabolo'

Terve ja nopeasti kasvava lännenheisiangervon punalehtinen lajike. Tämä monenlaisilla kasvupaikoilla viihtyvä pensas sopii suojaistutuksiin...

Lue lisää
Suomen Puutarhakauppiaat Taimistoviljelijät Vuoden Puutarhatuote 2024