Valkoherukka - www.suomalainentaimi.fi

KasvitFinE laatutaimet › Valkoherukka

Valkoherukka Valkoinen Suomalainen'

Ribes rubrum

Taimiväli 2
Vyöhykkeet I-V
'Valkoinen Suomalainen' on uusi, erittäin runsassatoinen ja härmänkestävä 'Valkoisen Hollantilaisen' kanta. Sekä marjat että tertut ovat keskikokoisia. Pensas on melko pystyoksainen ja harvahko, sillä haaroja muodostuu vähän.Valkoherukat ovat punaherukan muunnoksia. Marjat ovat makeampia ja miedompia kuin punaherukoilla ja pensaat ovat pienempiä. Tuentatarve on vähäinen. Valkoherukka kärsii harvemmin karviaishärmästä kuin mustaherukka. Käyttö: Raikkaan happoiset marjat soveltuvat hyvin mehuksi ja hilloksi. Marjat voi pakastaa kokonaisina tai soseena. Kukinta: Vaaleankeltaiset kukat puhkeavat toukokuussa. Kimalaiset ovat herukoiden tärkeimpiä pölyttäjiä. Ne lähtevät lentoon lämpötilan kohotessa 10-12 asteeseen. Kasvupaikka: Aurinko-puolivarjo, tuore, keski-runsasravinteinen, läpäisevä ja hyvin kalkittu (pH 6-6,5).
Kun satoikäistä mustaherukkapensasta on hyvä leikata vuosittain, valkoherukkapensaan voi jättää leikkaamatta jopa muutamaksi vuodeksi, sillä pystyt, jäykät oksat eivät lamoa kovin herkästi. Tuentatarvekin on vähäinen.
Suomen Puutarhakauppiaat