Viherherukka - www.suomalainentaimi.fi

KasvitFinE laatutaimet › Viherherukka

Viherherukka Venny' FinE®

Ribes nigrum

Taimiväli 2
Vyöhykkeet I-IV (V)

'Venny' - Uusi keskivarhainen ja pystyoksainen (ei lamoa!) viherherukka jalostettiin MTT Piikkiön tutkimuslaitoksella. Isojen marjojen ansiosta 'Venny' tuottaa enemmän satoa kuin 'Vertti' eivätkä sen marjat varise heti kypsyttyään.

Marjat ovat makeat, mutta niissä on enemmän hedelmähappoa kuin muilla viherherukoilla, minkä vuoksi ne sopivat myös piirakoihin. C-vitamiinipitoisuus on erityisen suuri, jopa 240 mg / 100 g marjoja.

Viherherukat ovat mustaherukan muunnoksia. Kellanvihreät marjat maistuvat mustaherukalle, mutta ovat selvästi makeampia ja aromiltaan miedompia. Linnut jättävät marjatertut yleensä rauhaan - ilmeisesti ne eivät erota vihreitä marjoja lehdistä.

Käyttö: Makeat marjat soveltuvat erityisen hyvin tuoreena nautittaviksi, sillä jopa lapset pitävät niistä. Marjat sisältävät erittäin runsaasti C-vitamiinia, Venny-lajikkeella jopa 240 mg / 100 g. Lehdet antavat makua ja tuoksua teehen ja kylmiin juomiin sekä maustavat etikkasäilykkeitä aivan kuten tavallisen mustaherukan lehdet.

Kukinta: Vaaleankeltaiset kukat puhkeavat toukokuussa. Kimalaiset ovat herukoiden tärkeimpiä pölyttäjiä. Ne lähtevät lentoon lämpötilan kohotessa 10-12 asteeseen.

Kasvupaikka: Aurinko-puolivarjo, tuore, keski-runsasravinteinen, läpäisevä ja hyvin kalkittu (pH 5,5-6,5).

Viherherukoita hoitoleikataan samoin kuin mustaherukoita. Lue lisää leikkaamisesta täältä

Viherherukka viihtyy runsasmultaisessa ja kuohkeassa kasvualustassa. Pensas istutetaan noin 50 cm syvään istutuskuoppaan. Taimi istutetaan noin 2,5-5 cm entistä kasvusyvyyttä syvemmälle. Kastele taimi hyvin ja tiivistä painellen maata kasvin ympäriltä. Istutusväli on noin 1,5 m.

Suomen Puutarhakauppiaat Taimistoviljelijät