Viherherukka - www.suomalainentaimi.fi

KasvitFinE laatutaimet › Viherherukka

Viherherukka Vilma'

Ribes nigrum

Taimiväli 2
Vyöhykkeet I-IV (V)
'Vilma' - Myös tämä uusi keskivarhainen, pystyoksainen viherherukka on peräisin MTT Piikkiön laitokselta. Marjojen sokeripitoisuus on suurin tässä mainituista kolmesta viherherukasta eivätkä marjat varise heti kypsyttyään. Suurten marjojen ansiosta myös 'Vilma' tuottaa enemmän satoa kuin 'Vertti'. Viherherukat ovat mustaherukan muunnoksia. Kellanvihreät marjat maistuvat mustaherukalle, mutta ovat selvästi makeampia ja aromiltaan miedompia. Linnut jättävät marjatertut yleensä rauhaan - ilmeisesti ne eivät erota vihreitä marjoja lehdistä. Käyttö: Makeat marjat soveltuvat erityisen hyvin tuoreena nautittaviksi, sillä jopa lapset pitävät niistä. Marjat sisältävät erittäin runsaasti C-vitamiinia, Venny-lajikkeella jopa 240 mg / 100 g. Lehdet antavat makua ja tuoksua teehen ja kylmiin juomiin sekä maustavat etikkasäilykkeitä aivan kuten tavallisen mustaherukan lehdet. Kukinta: Vaaleankeltaiset kukat puhkeavat toukokuussa. Kimalaiset ovat herukoiden tärkeimpiä pölyttäjiä. Ne lähtevät lentoon lämpötilan kohotessa 10-12 asteeseen. Kasvupaikka: Aurinko-puolivarjo, tuore, keski-runsasravinteinen, läpäisevä ja hyvin kalkittu (pH 5,5-6,5).
Suomen Puutarhakauppiaat