Mustaherukka - www.suomalainentaimi.fi

KasvitMarjakasvitHerukat › Mustaherukka

Mustaherukka Marski

Ribes nigrum 'Marski'

Vyöhykkeet I-V

Mustaherukka 'Marski' on satoisa, kestävä ja terve, hyvin härmää kestävä, pystykasvuinen ja härmänkestävä mustaherukkalajike, jonka marjat ovat kookkaita ja maukkaita. FinE-lajike.

Pystykasvuisuuden ansiosta Marski toimii vaikka aidanteena.

Marskin marjat ovat herkullisia nautittavaksi sellaisenaan. Mustaheran marjoista voit valmistaa myös esimerkiksi mehua tai hilloa. Mustaherukan lehtiä voi myös hyödyntää kurkkujen säilömiseen, hapankaaliin ja juoman valmistukseen ja kuivattuna yrttiteehen.

Istuta herukat puutarhassa aurinkoiselle ja lämpimälle kasvupaikalle. Riittävä kasvualustan syvyys on n. 50 cm.

Istuta yksittäiset herukkapensaat n. 2m välein. Jos heruoiden on tarkoitus muodostaa rivi voit istuttaa ne n. 100cm välein.

Paranna kasvualustaa uudella mullalla ja lannoitteella. Lannoita harukoita marja- tai hedelmäpuulannoitteella ja syksyllä syyslannoitteella.

Musta- ja viherherukan voi leikata paitsi varhaiskeväällä myös heti sadonkorjuun jälkeen. Leikkausta ei kannata kuitenkaan jättää myöhäissyksyyn etenkään Pohjois-Suomessa, sillä sienitautien riski kasvaa kauan kosteana pysyvässä kasvustossa. Sienitaudit tarttuvat haavapintoihin.  Lue lisää leikkaamisesta  täältä

Suomen Puutarhakauppiaat Taimistoviljelijät Vuoden Puutarhatuote 2024